apacsak1van 2010.05.23. 13:52

Közbevetőleg

Néha arra gondolok, hogy ha minden ennyire egy irányba mutat, az érzelmi erózió, a lelki lemorzsolódás, az entrópia irányába, vajon érdemes-e arra biztatnom a gyerekeimet, hogy bizalommal tekintsenek a jövőbe, szőjenek nagyívű terveket, higgyenek a sírig tartó szerelemben...

Meg, hogy vajon mire fogok gondolni, amikor egyik a másik után vezeti oltárhoz szíve választottját... Arra, hogy most rontják el az életüket? Hogy éppen egy olyan útra lépnek, aminek a vége mindenképpen szenvedés, fájdalom, vagy jobb esetben lemondás, beletörődés?

Jobb nem is belegondolni...

A bejegyzés trackback címe:

https://apacsak1van.blog.hu/api/trackback/id/tr292025110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tarnics 2010.05.29. 21:36:04

Ez a bejegyzésed csak most tűnt a szemembe.
Szomorú. Érthető aggodalmak. Nincs biztosíték. Valahogy a hozzáállásunkon kellene változtatni: vagy találni így is elegendő szépséget az életben és sokkal könnyedébben elfogadni a kudarcokat, be nem teljesült vágyakat (vagyis felszínesen, lélek nélkül élni) - vagy "nemes célokat", "elveket" keresni, s azokhoz ragaszkodva bármit büszkén, de némán elviselni. Akár egy rossz házasságot is. Megelégedni a magunk belső örömével: lám, még ezt is elviselem. Ez esetben érdemes hinni a lélekvándorlásban, vagy legalább a mennyországban.
Ezek végletek. Azt hiszem, bármi köztes út súlyos szenvedéseken vezethet keresztül, hacsak nincs nagy szerencséje az illetőnek.

apacsak1van 2010.05.29. 23:24:11

Én a köztes úton járok, sajna...

Felszínesen élni, vagy hinni a megváltásban, a külső irányító hatalom meglétében: ugyanúgy a problémák szőnyeg alá söprése.

Tessék felébredni, hahó, ez már itt nem a mátrix...
Még nem döntöttem el, hogy vissza akarok-e térni az álomvilágba, ahol minden sima, gömbölyű és olajozott, vagy maradni a szikár, rozsdás, csikorgó valóságban...

Még bármi lehet...
süti beállítások módosítása